Workshops

 • Spirituele kracht, eigenwaarde en leiderschap komen voort uit de kracht jezelf te herdefiniëren, niet gebaseerd op iets uiterlijks, maar juist op basis van een authentieke roep van binnenuit. In deze workshop leer je ontdekken en herkennen wat innerlijke rijkdom is en hoe je die energie en creativiteit kan inzetten. Tevens leer je inzien dat je de bestemming helder voor ogen kunt hebben en je van daaruit invloed hebt op de wereld om je heen.

 • Ieder mens is uniek en waardevol. Daar zijn we het over eens. Maar je komt wel eens iemand tegen die het tegenovergestelde is van jou, en daar moet je dan ook nog mee samen werken! Hoe doe je dat? In deze workshop leer je met humor op een andere manier kijken naar jezelf en naar andere mensen. Want ieder mens heeft haar eigen stijl. Ook jij! In deze workshop ervaar je wat perceptie is. Want wat jij ziet is maar een stukje van de werkelijkheid. Je leert, met behulp van complimentkaarten, wat jouw voorkeurstijl is. Tevens leer je wie jouw tegenpool is en hoe je daar me om kunt gaan.

 • Lezing over Jineology, geweld en zelfbeschikking / cultureel handwerk / jonge vrouw en zelfbewustzijn / folklor met Vereniging Papoea / cultureel Arbane.

 • Op dit moment word er online genoeg gepraat over het zogenaamd 'exposen' van seksueel getinte foto's. Dit schaadt en kwetst zowel die persoon als de omgeving. Daarom mag offline het gesprek ook beginnen! Keep it to yourself is een workshop over jouw online privacy. Hoe zorgen wij er samen voor dat jouw online identiteit met mate effect heeft in jouw offline privésfeer? Hoe bewaak jij jouw normen en waarden en wie laat jij toe? Samen bekijken we de naakte waarheid. Keep It To Yourself zal een veilige offline omgeving zijn waarin wij onszelf 'exposen' om te ontwikkelen, motiveren en om te leren en delen.

 • Wil je beter samenwerken met mensen van verschillende culturen en kwaliteiten? Wil je beter leren omgaan met “gender” diversiteit op de werkplek? Wil je weten hoe je van verschil een innovatieve kracht kunt maken? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan deze workshop!

 • Als moeder ben je een echte manager, je combineert vaak werk, huishouden en/of een studie met je gezin én je moet alles op elkaar afstemmen. Hoe doe je dat, al die ballen in de lucht houden? En hoe kan je dan ook nog goed voor jezelf zorgen? Want dat is belangrijk! In de workshop van Single Supermom leer je hoe je al deze aspecten van je leven kunt managen.

 • Vrouwen vertellen hun verhalen in theatrale vorm (met humor doorbreken we taboes).

 • ...

 • Vrouwen uit 10 verschillende religieuze gemeenschappen presenteren zich kort en met elkaar zullen wij een inspirerend lied instuderen. Het lied is geschreven door Aleid en Roelfien in samenspraak met vrouwen uit de kerk, tempel, moskee, gurdwara en andere samenkomsten. Alle verschillende religieuze achtergronden klinken er in door. Kom en zing met ons mee!

 • In deze workshop zal een goede en stevige dialoog op gang gebracht worden door middel van een boeiende werkvorm genaamd: Deep Democracy - ook wel gesprek op voeten genoemd. Al lopend met elkaar zullen wij het thema verkennen, verhelderen en verwoorden. Je zult inzichten verkrijgen en verzamelen. Deze interactieve workshop is inzichtgevend, vernieuwend, bekrachtigend, verbindend met ruimte voor ieders mening.

 • In deze boeiende workshop staat positiviteit en ontwikkeling centraal. Stichting Sarita helpt je graag met jouw ontwikkeling door middel van een kleuranalyse! In de activiteit: ‘Wat zegt kleur over jou?’ worden kleurstroken getrokken gebaseerd op jouw persoonlijkheid. De betekenis van elke kleurstrook wordt toegelicht en biedt antwoord op een aantal vragen: ‘Wat is de algemene betekenis van deze kleur?’, ‘Wat zegt deze kleur over jou als persoon?’ en ‘Herken jij de betekenis van de kleur in jouw persoonlijkheid?’. Kom langs en ontdek!

 • Tijdens deze workshop staan mentale & fysieke weerbaarheid en Krav Maga centraal. Tijdens een situatie zijn meerdere handelingen denkbaar:

  Preventief en/of de-escalatief optreden.
  Door middel van verbale en non-verbale communicatie kun je signalen uitbrengen. Deze signalen kunnen preventief hun werking hebben om een situatie te voorkomen. Dit wordt tijdens de workshop besproken. Misschien heeft een situatie zich al voorgedaan en wil je graag voorkomen dat het één en ander uit de hand loopt. Ook dit bespreken we tijdens de workshop.

  Het fysíeke aspect wordt opgelost aan de hand van Krav Maga. Het systeem is relatief makkelijk aan te leren en ontwikkeld op basis van natuurlijke reacties. De logische benadering van weerbaarheid en oefeningen gebaseerd op de werkelijkheid maken het mogelijk in een relatief korte periode een hoog niveau te bereiken. Krav Maga biedt niet alleen zelfverdediging aan; je voelt je tevens lekkerder in je vel, terwijl er gewerkt wordt aan je conditie en gewichtsbeheersing, kracht, lenigheid en stressbestendigheid.

 • Wind jij je op over de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen? Voel je de aandrang om erover te schrijven; om je mening te geven over de situatie en mogelijke oplossingen? Heb je zelfs al een stuk geschreven, maar durf je niet te publiceren? Dan is deze workshop iets voor jou! Je leert de journalistieke kneepjes die maken dat jouw opinie gelezen wordt en reacties oproept. (Andere maatschappelijke onderwerpen dan ongelijkheid mogen ook worden ingebracht tijdens de workshop).

 • Tijdens deze workshop zullen wij het zwijgen doorbreken en zal er inzicht en bewustwording gecreëerd worden t.a.v. taboe onderwerpen en de positie van de vrouw binnen gesloten gemeenschappen. Shielta Ramautarsing besteedt hier aandacht aan, aan de hand van haar eigen levensverhaal. Zij maakt jou deel genoot van haar zoektocht en reikt daarmee handvatten aan voor een proces van heling.

 • In deze workshop van 60 minuten leer je om een prettige schouder, nek en hoofdmassage te geven. Puur ter ontspanning! Heel fijn voor mensen die de hele dag achter de computer zitten maar ook als je dit niet de hele dag doet. De workshop duurt 60 minuten. In 20 minuten wordt uitleg gegeven over de workshop en volgt een demonstratie op een proefpersoon. Vervolgens geven in de overige 40 minuten de deelnemers een massage aan elkaar.

 • Waar ben je trots op? En wat zou je doen als je oneindig veel lef zou hebben? De keuzes die je maakt bij belangrijke levensgebeurtenissen zoals bijv. het zoeken naar een baan, het krijgen van een kind of een verhuizing, hebben veel invloed op jouw leven en geluk. Wist je bijvoorbeeld dat een vrouw in een werkend leven gemiddeld €300.000,- minder salaris verdient dan een man? En dat vrouwen nog altijd twee keer zoveel zorgen als mannen, ook al willen de meeste stellen dit gelijk verdelen? Wat houdt jou bezig en welke stap zou jij willen zetten? In deze interactieve workshop van WOMEN Inc. ga je aan de slag met jouw droom en zorg je dat jij bewuste keuzes maakt, zodat je het meeste uit jezelf kan halen.

 • Ervaring leert dat je verder komt op/naar de arbeidsmarkt door gebruik te maken van je kwaliteiten. Wat zijn je sterke punten en hoe breng je die naar voren? Hoe blijf authentiek zonder jezelf tekort te doen? In deze praktische workshop werken we in kleine groepjes volgens een bepaalde methodiek en krijg je in korte tijd inzicht. De workshop wordt geleid door vrouwen uit het Zonta netwerk die hun eigen ervaring inzetten en delen.

© 2018 Knijnenburg Producties